De alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag

De alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag

Een krachtige huisenergiecentrale die voldoet aan de energiewensen van grote moderne huishoudens en kleine bedrijven. Van het opladen van elektrische auto's tot ondersteuning van liefst 50 zonnepanelen. Dat klinkt als het antwoord op de groeiende behoefte aan duurzame energie in Nederland. De Home Power Station van Hager heeft het in huis.

Duurzame energie wordt de norm. En de behoefte aan die energie groeit. Zeker met de invoering van BENG en het Paris Proof-akkoord. Hager biedt vanaf nu ook in Nederland de Home Power Station aan. Een alles-in-één oplossing voor energiebeheer en -opslag voor huizen en kleine bedrijven met een jaarverbruik vanaf 8.000 kWh. Dankzij de ruime accucapaciteit van 13 of 19,5 kWh, het grote vermogen en de mogelijkheid om 50 zonnepanelen direct aan te sluiten kan dit systeem een duurzame krachtpatser genoemd worden.

Onafhankelijk van het energienetwerk

Het voordeel van de Home Power Station is dat gebruikers tot 85 procent onafhankelijk van het energienet zijn. De energie die bewoners thuis opwekken, kunnen ze dankzij het systeem optimaal inzetten voor eigen gebruik, zoals de elektrische vloerverwarming, het opladen van elektrische auto’s en zelfs als noodstroomvoorziening van 9 kW continu. Valt de salderingsregeling straks weg, dan raakt dat gebruikers met deze huisenergiecentrale niet al te hard in de portemonnee.

Het driefasensysteem zorgt ervoor dat energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld”

Compleet energiebeheer: tot wel 7 auto’s

De Home Power Station is een alles-in-één oplossing. Lithium-ion-accu's, een omvormer en een batterijmanagementsysteem zijn standaard geïntegreerd. Zonnepanelen worden direct op het systeem aangesloten. Het driefasensysteem met netbalancing zorgt ervoor dat energie gebalanceerd over elke fase wordt verdeeld en dat maximale waarden niet overschreden worden. Het systeem kan maximaal zeven autoladers aansturen en het laadvermogen tot 22 kW nauwgezet regelen. Via de app kunnen gebruikers zelfs het moment en de laadsnelheid per auto instellen.

Energiemanagementsoftware houdt het veilig

De geïntegreerde software maakt uitgebreide gebruiksinstellingen mogelijk. Gebruikers hebben direct inzicht en maximale invloed op alle energiestromen in een woning. Het batterijmanagementsysteem beschermt en bewaakt de aangesloten accu’s tegen overladen, overmatig ontladen en te hoge of te lage temperaturen. Zo wordt optimale veiligheid gewaarborgd. Benieuwd naar de Home Power Station? Ontmoet de duurzame krachtpatser van Hager op de Vakbeurs Energie, 12-14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch, in hal C, stand 23.

Dit artikel is gesponsord door Hager Nederland.

LDES: energie over langere periodes opslaan en kunnen afgeven

LDES: energie over langere periodes opslaan en kunnen afgeven

LDES staat voor long duration energy storage, oftewel het voor langere tijd opslaan van energie. Die vertaling is een beetje kort door de bocht, want bij LDES gaat het niet alleen over het gedurende langere periodes opslaan, maar ook over het over langere periodes kunnen afgeven van energie. 

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

Veel bedrijven die woningen verduurzamen bang voor banenverlies

Veel bedrijven die woningen verduurzamen bang voor banenverlies

De vraag naar verduurzamingsmaatregelen in de gebouwde omgeving daalde dit jaar fors. Dit zorgt ervoor dat veel bedrijven die woningen verduurzamen in de knel zitten, meldt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Energiedelers: het collectief als klant

Energiedelers: het collectief als klant

Lokaal opgewekte energie voor de wijktransformator herverdelen. Dat is het doel van veel nieuwe burgerinitiatieven waar de installatiebranche mee te maken krijgt. Technisch draait het hierbij vaak om gedeelde opslag en collectieve energiemanagementsystemen.

De batterij is geplaatst in een afgesloten ruimte onder de carport aan de rand van Aardehuis. (Foto: Harry van Dooren)

Praktijkverhaal: buurtbatterij van 120 kW in Olst

Dankzij het Europese Serene-project zijn de 24 huizen van ecowijk Aardehuis in Olst een 120 kW buurtbatterij rijker. Studenten van de hogeschool Saxion en Universiteit Twente schreven de software voor het energiemanagementsysteem. "Om de Chinezen buiten de deur te houden", lacht technisch voorman Ferdi Hummelink. Een grap is het niet. Autonomie is een groot goed in Olst.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.