Zo maak je een woning eenvoudig slim

Zo maak je een woning eenvoudig slim

Steeds meer huiseigenaren willen hun woning slim maken. Vele mensen hebben dan ook meerdere gadgets in huis, zoals een slimme deurbel of lampen die gedimd of geschakeld kunnen worden met de smartphone. Al deze slimmigheden hebben hun eigen app. Niet echt overzichtelijk.

In plaats van al deze verschillende apps op je telefoon, kan je ook kiezen voor een domoticasysteem dat alle verschillende applicaties koppelt en samenbrengt: dak- en schuiframen openen en sluiten, je muziekinstallatie bedienen, de warmtepomp beheren en bedienen, je energieverbruik volgen.

Met behulp van de API-integratie kan vrijwel alles gekoppeld worden met Niko Home Control.”

Het is zelfs mogelijk om de luchtkwaliteit in de woning te controleren en aan te passen. Er zijn koppelingen mogelijk voor verwarming, ventilatie, audio, energie en ramen. Verder kan met behulp van de API-integratie vrijwel alles gekoppeld worden met Niko Home Control.

De schakelaar in de gang gebruiken om gewoon de lamp uit te schakelen of toch liever om alle lampen en apparaten naar keuze uit te schakelen, zodat je met een gerust hart van huis kunt gaan? Kies zelf welke functie je wilt toekennen aan je schakelaars en verander dit met behulp van de Niko Home app op je smartphone of met de software op je PC.

Alles draait om routines

Sferen en routines vormen het hart van het systeem. Routines is simpelweg een reeks acties die het systeem uitvoert wanneer je op een knop drukt, de routine aanklikt op je smartphone of wanneer een bepaalde ingestelde waarde (van tijd, temperatuur of iets anders) wordt bereikt.

Automatiseren in je eigen tempo

Niko Home Control verandert met je mee. Het is namelijk een open systeem dat op elk moment uitgebreid kan worden. Bijvoorbeeld wanneer je budget het toelaat, de technologie evolueert of gewoon wanneer je nog meer zaken in huis wilt automatiseren. Start met een basisinstallatie en voeg op je eigen tempo later extra functionaliteiten toe. Laat je woning je op de hoogte houden. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen zijn thuisgekomen van school, wanneer je ongewenst bezoek krijgt of wanneer je wilt zien hoeveel energie je verbruikt.

Energie besparen

Niko heeft een oplossing die je helpt om je eigen zonne-energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Door je energieverbruik af te stemmen op de productie van je zonne-energie en berichten te sturen wanneer er iets niet klopt, kun je de productiviteit van je zonnepanelen aanzienlijk verhogen.

Van klassiek naar modern

Wanneer je het huisautomatiseringssysteem ook wilt bedienen vanaf een centrale plek in je woning kies je voor de Digital black. Met dit intuïtieve bedieningspaneel kun je tot 12 verschillende functies bedienen op één scherm. Het is eenvoudig te bedienen en is niet groter dan een enkelvoudige schakelaar.

Niko Home Control voor traditionele bekabeling is te gebruiken in bestaande gebouwen. Het systeem biedt veel van dezelfde mogelijkheden als een volwaardige Niko Home Control installatie. Voor nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten is er Niko Home Control voor busbekabeling. Daarmee ga je voor een compleet gamma aan huisautomatiseringsoplossingen.

Over Niko
Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas, waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Niko bestaat ruim 100 jaar en heeft 10 Europese vestigingen met zo’n 700 medewerkers. Niko ontwerpt elektronische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt, door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken.

Dit artikel is gesponsord door Niko.

Ferry Brouwer, lichtadviseur bij Technische Unie

Vier lichttrends in de spotlight

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Consumenten en bedrijven stappen massaal over op ledverlichting, waarbij ledarmaturen steeds duurzamer en slimmer worden gemaakt. Ook installatiegemak is een belangrijk aandachtspunt voor leveranciers.

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

Ook topspeler op de Nederlandse markt worden: dat is de ambitie van MHelios by Midea, de Nederlandse distributeur voor slimme thuisbatterijen mét AI-gestuurd Energie Management Systeem van wereldmerk Midea. Met optimale service, een team van experts en het aanbieden van hands-on trainingen hoopt eigenaar Marnix Vlug komende periode zoveel mogelijk installateurs aan MHelios by Midea te binden.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.

Panel schedules maken in Revit

Panel schedules maken in Revit

Bij BIM begint een goede elektrotechnische installatie bij een goed panel schedule in Revit, zegt Ismael Kassrioui. Hij is BIM modelleur en eigenaar van technisch tekenbureau Cadique. In dit artikel vertelt hij meer over het maken van zo'n panel schedule.

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Een herstart voor de zonnepanelenbranche: zo ziet Jan de Boer van Solar Techniek Nederland de invoering van Systeemdossier.nl.

Homey overgenomen door LG Electronics  

Homey overgenomen door LG Electronics

Het populaire platform voor smarthomes uit Enschede is overgenomen door het Zuid-Koreaanse LG Electronics.  

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Met Internet of Things (IoT) kunnen apparaten en systemen makkelijk met elkaar communiceren en gegevens verzamelen. Voorbeelden van deze apparaten zijn slimme meters, zonnepanelen, laadpalen en energieopslagsystemen. Door deze apparaten te verbinden en de gegevens te analyseren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen en hun processen verbeteren.

Carbon Tracker biedt inzicht in CO2-uitstoot van producten

Carbon Tracker biedt inzicht in CO2-uitstoot van producten

Rexel introduceert de Carbon Tracker. Deze tool moet klanten inzicht geven in de CO2-impact van producten.

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één product

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één...

De energiebranche evolueert snel, en met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen zoals thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen, wordt het landschap complexer. Maar, laten we eerlijk zijn: de complexiteit van vandaag de dag vraagt om meer dan alleen een goede toolkit. Hoe blijf je als installateur voorop lopen en grijp je de kansen die deze dynamische markt biedt?