- Boost je kennis met onze praktijkboeken
- NEN 1010 + NEN 3140
- Inspectie van elektrische installaties
- PV-installaties
- Handleiding Power Quality
- De elektrische woonhuisinstallatie
- Panelenbouw is een vak apart
- Alles over aarding
Er leven vragen over het toepassen van aardlekbeveiliging bij pv-systemen. We zetten onze belangrijkste artikelen over dit onderwerp op een rij.
Zal in de toekomst wisselspanning moeten plaatsmaken voor gelijkspanning? Onze belangrijkste artikelen over gelijkstroom op een rij.
Dennis van der Meij maakte lange tijd solar-opbrengstberekeningen voor particulieren, breidde dat uit met engineering voor de zakelijke markt en bekwaamde zich in de kunst van het kennisdelen. Wat moet de e-installateur echt weten, in het kader van de energietransitie? In dit artikel meer over accu-opslag.
Over (het goed aansluiten van) pv-omvomers bestaat nog veel onduidelijkheid. We zetten onze belangrijkste artikelen over de pv-omvormer op een rij.
De belangstelling voor de thuisaccu neemt snel toe. We zetten onze belangrijkste artikelen over thuisbatterijen op een rij.
In het Brabantse Uden is woningbouwcorporatie Area gestart met de verduurzaming van 432 woningen in negen flatgebouwen. Gasketels maken plaats voor grote warmtepompsystemen, er is een nieuwe collectieve hoofdverdeler en de pv-panelen op het dak dienen niet voor de collectieve energievoorziening zoals gebruikelijk.
Er vindt al veel onderzoek plaats naar het winnen van zonne-energie in de ruimte met behulp van satellieten. Maar het is ook mogelijk om op de maan zonne-installaties te plaatsen.
Vanaf 2027 mag er niet meer worden gesaldeerd. Wordt de thuisbatterij dan interessanter? En welke invloed zal het hebben op de aanschaf van zonnepanelen? Jan Willem Zwang, eigenaar van Stratergy, geeft zijn visie.
Als je pv-installaties plaatst op daken met bitumen, epdm of pvc, wordt het dak anders belast dan voorheen. Waar moet je rekening mee houden?
Conduct Technical Solutions introduceert PValarm. Dit product zou de diefstal van DC-bekabeling moeten voorkomen.
Hoe kijkt toezichthouder ACM aan tegen het plan om per 2027 de salderingsregeling stop te zetten?
De afschaffing van de salderingsregeling is bijna realiteit. Per 2027 mag er niet meer gesaldeerd worden. Over een redelijke vergoeding per teruggeleverde kWh is nog niets duidelijk. Eigen opwek zelf verbruiken, is het nieuwe mantra. De wet moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer.
Welke bepaling van de NEN 1010 is van toepassing op pv-systemen die op een contactdoos worden aangesloten?