'Eindelijk duurzame keuze met gereviseerde MasterPacT vermogensschakelaars'

'Eindelijk duurzame keuze met gereviseerde MasterPacT vermogensschakelaars'

Schneider Electric is de eerste aanbieder van gereviseerde MasterPacT vermogensschakelaars. Hiermee wil het bedrijf klanten duurzame alternatieven bieden en zo een voorbeeld zijn van de circulaire economie.

We worden in onze wereld vrijwel dagelijks geconfronteerd met milieuproblemen en de schaarste aan grondstoffen. Schneider Electric verduurzaamt daarom het productieproces van zijn MasterPacT vermogensschakelaars door producten een tweede leven te bieden. Niet alleen bespaart dit 45 procent op CO2-uitstoot, het betekent ook dat er minder grondstoffen nodig zijn en klanten hun bestelling sneller geleverd krijgen.

Dezelfde kwaliteit

De MasterPacT van Schneider Electric is een uitgebreid assortiment van vermogensschakelaars die zijn ontworpen om elektrische systemen te beschermen tegen schade door overbelasting, kortsluiting of aardlekfouten. Sinds 2020 beschikt de MasterPacT-fabriek van Schneider Electric in het Franse Grenoble over een specifieke assemblagelijn voor het reviseren van gebruikte vermogensschakelaars. Er is bewust voor deze locatie gekozen zodat er geprofiteerd kan worden van hetzelfde gekwalificeerde personeel en dezelfde kwaliteitscontrolesystemen.

Garanties

Wanneer de MasterPacT vermogensschakelaars, die in aanmerking komen voor een tweede kans, bij de klant worden opgehaald, worden ze in de Franse fabriek gedemonteerd, gediagnosticeerd, geüpgraded en getest, voordat ze opnieuw naar de markt worden gebracht. Daarbij doorlopen alle producten een reeks specifieke testen die hun functionele integriteit verzekeren. Alle kritieke onderdelen worden gecontroleerd en gevalideerd om de kwaliteit en de prestaties van het gereviseerde product te garanderen. Alle vernieuwde stroomonderbrekers voldoen aan de NEN-norm 60947-2, die de kwaliteit en functionele integriteit van de apparaten garandeert.

Beter voor het milieu

Dankzij deze verduurzaming van het productieproces kan Schneider Electric de MasterPacT  vermogensschakelaars sneller leveren; een groot voordeel in tijden van schaarste. Het biedt klanten bovendien de kans om deel uit te maken van dit milieuvriendelijke initiatief door de producten te retourneren of te kiezen voor een hernieuwde MasterPacT vermogensschakelaar. Met de keuze voor een tweede-kans-product kunnen organisaties hun impact op de CO2-uitstoot. Maar het kopen van een gereviseerd product heeft niet alleen een positief effect op CO2-emissie, het beperkt daarnaast het verbruik van grondstoffen en mineralen. Zo draagt Schneider Electric en iedereen in de keten bij aan een betere en duurzamere wereld.

Wilt u meer weten over de remanufactured MasterPact? Klik hier voor meer informatie.

Ferry Brouwer, lichtadviseur bij Technische Unie

Vier lichttrends in de spotlight

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Consumenten en bedrijven stappen massaal over op ledverlichting, waarbij ledarmaturen steeds duurzamer en slimmer worden gemaakt. Ook installatiegemak is een belangrijk aandachtspunt voor leveranciers.

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

Ook topspeler op de Nederlandse markt worden: dat is de ambitie van MHelios by Midea, de Nederlandse distributeur voor slimme thuisbatterijen mét AI-gestuurd Energie Management Systeem van wereldmerk Midea. Met optimale service, een team van experts en het aanbieden van hands-on trainingen hoopt eigenaar Marnix Vlug komende periode zoveel mogelijk installateurs aan MHelios by Midea te binden.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Een herstart voor de zonnepanelenbranche: zo ziet Jan de Boer van Solar Techniek Nederland de invoering van Systeemdossier.nl.

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Met Internet of Things (IoT) kunnen apparaten en systemen makkelijk met elkaar communiceren en gegevens verzamelen. Voorbeelden van deze apparaten zijn slimme meters, zonnepanelen, laadpalen en energieopslagsystemen. Door deze apparaten te verbinden en de gegevens te analyseren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen en hun processen verbeteren.