Sinds kort heeft Canalit dé oplossing voor deze alledaagse ergernissen onder installateurs op de markt gebracht: de zelfklevende driehoek-leidingkoker. Deze is zowel horizontaal als verticaal te monteren, van vloer tot plafond. Verder is het voorzien van een deksel die strak oversteekt. Dit aspect is van belang bij het realiseren van een strakke afwerking, omdat hierdoor de koker de gewenste naadloze aansluiting op muur krijgt.
Ook problemen die naar voren komen met niet-haakse hoeken worden getackeld door deze handige zelfklevende driehoek-leidingkoker. De zelfklevende tape heeft een ongekend hoge kleefkracht op zowel vlakke als oneffen oppervlaktes. Als er toch sprake is van eventuele boorgaten, worden deze meteen afgedekt. Zo zijn er geen losse hulpstukken meer nodig. Canalit heeft er met de zelfklevende driehoek-leidingkoker op ingespeeld dat het oog ook wat wil.
Efficiëntie in tijd en geld
Naast een esthetische stap vooruit komt deze driehoek-leidingkoker ook de efficiëntie ten goede. Voor de installateur is de koker makkelijk te plaatsen. Waar voorheen bij het bevestigen van een leidingkoker veel stof vrij kwam, blijft dit de installateur nu bespaard. Dit komt omdat de zijkanten voorzien zijn van zelfklevende tape. Het zelfklevende tape vermindert niet alleen de tijd om de koker te bevestigen, ook de schoonmaaktijd voor de installateur wordt drastisch verminderd.
NEN-1010 voorschriften
De zelfklevende laag zorgt er boven alles voor dat aan de NEN-1010 voorschriften wordt voldaan. Zo kan er met enkel geïsoleerde isolatiedraden gewerkt worden. Op dit moment is de driehoek-leidingkoker in twee standaard lengtes beschikbaar: 2 en 3 meter. Het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of zagen. De koker wordt geleverd in wit (RAL 9010), maar kan in iedere gewenste kleur overgeschilderd of gespoten worden.
Stevige beschermfolie
Canalit levert de kokers in stevige beschermfolie zodat de leidingkoker tot aan het moment van montage schoon en onbeschadigd blijft. Eerder bleek dat rond de 30% van soortgelijke materialen beschadigen en daardoor onbruikbaar zijn. Canalit poogt dit percentage naar het nulpunt te brengen. Hier profiteert niet alleen de installateur financieel van; ook in het kader van duurzaamheid is dit een verantwoorde zet.
Dit artikel is gesponsord door Canalit