Niko Hydro geeft energie aan het buitenleven

Niko Hydro geeft energie aan het buitenleven

Een buitenstopcontact onder de carport, een lichtschakelaar op de muur van een tuinhuisje of een audio-aansluiting op het terras? In elke omgeving die water, weer en wind moet doorstaan, hoef je met Niko Hydro geen compromissen te sluiten tussen veiligheid, comfort en design.

Niko Hydro is een reeks waterdichte schakelaars en stopcontacten voor buiten (en binnen). Ook data-aansluitingen en USB-laders zijn verkrijgbaar in het Hydro gamma dankzij het aanpaskader. Zo kun je gebruik maken van waterdichte comfortfuncties op het terras of de veranda, zoals tv-aansluiting, internetaansluiting of een USB-lader. Alle Niko Hydro functies zijn verkrijgbaar in inbouwkaders, opbouwdozen en tuinpalen met grondpin of grondplaat, daarom installeer je je schakelmateriaal precies daar waar je het nodig hebt.

Het aanpaskader

Het aanpaskader wordt gebruikt om 45 x 45 mm-functies in spuitwaterdichte montagedozen in te bouwen en is onder andere geschikt voor datamodules en media-aansluitingen. Het aanpaskader is voorzien van een beschermklep met scharnieren.

  • IP-55 bescherming  
  • Het aanpaskader past op alle Niko Hydro opbouwdozen en Niko Hydro inbouwkaders
  • Eenvoudig te monteren
  • Verkrijgbaar in grijs, zwart en wit
  • Toepasbaar in inbouwdozen, opbouwdozen en tuinpaal
Niko Hydro geeft energie aan het buitenleven

Data aansluiting in Hydro, wat heb je nodig?

  • één aanpaskader met klapdeksel
  • één of twee passtukken
  • een afwerkset in de kleur die gewenst is
  • één of twee dataconnectors
  • Hydro onderbak, Hydro inbouwdoos of Hydro tuinpaal

In het aanpaskader kunnen de passtukken gedrukt worden, de connector wordt weer in het passtuk geklikt. Hierop komt de afwerkset die er eenvoudig op geklikt kan worden. Bij een enkele data-aansluiting is één passtuk en één connector benodigd, bij een dubbele data-aansluiting zijn er twee van elk nodig. Als het klapdeksel dicht is zal de combinatie waterdicht zijn en voldoen aan IP55.

Er kan gebruik gemaakt worden van de standaard Niko data-connectoren, die toolless te monteren zijn. Voor een aantal gangbare data-connector van diverse merken zijn ook passtukken beschikbaar.

Dit artikel is gesponsord door Niko Nederland.

Praktijkboeken

  • Boost je kennis met onze praktijkboeken
  • NEN 1010 + NEN 3140
  • Inspectie van elektrische installaties
  • PV-installaties
  • Handleiding Power Quality
  • De elektrische woonhuisinstallatie
  • Panelenbouw is een vak apart
  • Alles over aarding
MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

Ook topspeler op de Nederlandse markt worden: dat is de ambitie van MHelios by Midea, de Nederlandse distributeur voor slimme thuisbatterijen mét AI-gestuurd Energie Management Systeem van wereldmerk Midea. Met optimale service, een team van experts en het aanbieden van hands-on trainingen hoopt eigenaar Marnix Vlug komende periode zoveel mogelijk installateurs aan MHelios by Midea te binden.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Snel schakelen voor Onderwijspark Leijburg

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Ferry Brouwer, lichtadviseur bij Technische Unie

Vier lichttrends in de spotlight

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Consumenten en bedrijven stappen massaal over op ledverlichting, waarbij ledarmaturen steeds duurzamer en slimmer worden gemaakt. Ook installatiegemak is een belangrijk aandachtspunt voor leveranciers.

Producten Ledvance nu ook te koop bij Schuurman

Producten Ledvance nu ook te koop bij Schuurman

Groothandel Schuurman breidt haar assortiment uit met verlichting en duurzame energieoplossingen van Ledvance.

Reorganisatie bij Veko Lightsystems

Reorganisatie bij Veko Lightsystems

Bij Veko Lightsystems verdwijnen dertig arbeidsplaatsen als gevolg van een reorganisatie.

Foto: Provinciehuis Assen

Enorme markt voor refurbished armaturen

"We moeten zuinig zijn op spullen want allerlei grondstoffen raken langzaam maar zeker op. Als een goede armatuur refurbished kan worden, dan is het zonde om deze weg te doen." Dat is de visie van Richard Out, European Lighting Expert (ELE).

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.

Diefstal DC-bekabeling voorkomen

Diefstal DC-bekabeling voorkomen

Conduct Technical Solutions introduceert PValarm. Dit product zou de diefstal van DC-bekabeling moeten voorkomen.

Beveiligings- en automatiseringsapparatuur: wat is de technische levensduur?

Beveiligings- en automatiseringsapparatuur: wat is de technische...

In dit artikel gaat Dimitri de Jong van Eaton in op de gevolgen van slijtage van componenten in midden-, en laagspanningsinstallaties, zoals beveiligingsrelais, PLC's, RTU's en HMI's. Hoe voorkom je storing of erger in je energienetwerk? En wat eigenlijk de technische levensduur van de componenten?

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Een herstart voor de zonnepanelenbranche: zo ziet Jan de Boer van Solar Techniek Nederland de invoering van Systeemdossier.nl.