Salderingsregeling definitief afgeschaft per 2027
De kogel is door de kerk, de salderingsregeling is per 1 januari 2027 definitief van de baan.
De kogel is door de kerk, de salderingsregeling is per 1 januari 2027 definitief van de baan.
Een installatiebedrijf heeft zonnepanelen aangelegd, maar volgens de opdrachtgever is daarbij de overeenkomst niet nagekomen. De installatie zou aan de Scope 12-eisen voldoen en daarin ziet de opdrachtgever een aantal tekortkomingen. Als de installateur het daar niet mee eens is en de herstelkosten niet wil betalen, stapt het bedrijf naar de kantonrechter.
De salderingsregeling. Er is al veel over gezegd, maar op dinsdag 10 december debatteerde de Eerste Kamer over het wetsvoorstel dat half november al door de Tweede Kamer is goedgekeurd. Met deze wet beëindigt de salderingsregeling per 1 januari 2027. Op dinsdag 17 december vindt de finale stemming plaats.
Ergens in China, in een provincie waar het relatief vaak onweert, op een berg (dus dichter bij de wolken), staat een testlaboratorium van Huawei. Het bedrijf voert er met grote regelmaat bliksemtesten uit op telecommunicatieapparatuur zoals 5G-antennes en routers. De stap om nu omvormers aan zo'n test te onderwerpen was dus niet heel groot.
Wat gebeurt er als de salderingsregeling per 2027 verdwijnt? Joeri Vendrik, senior onderzoeker/adviseur elektriciteit bij CE Delft, werpt een blik op de mogelijke effecten.
Het plaatsen van zonnepanelen op daken met bitumen, epdm of pvc kan op twee manieren: met ballast, of ballastvrij met mechanische verankering. Lieuwe de Vries en Karstin Oenema, experts bij Technea, benoemen een aantal voor- en nadelen van beide systemen.
De Tweede Kamer stemde 14 november in met het afschaffen van de salderingsregeling per 1 januari 2027. Hoe reageren brancheorganisaties Techniek Nederland en Holland Solar?
Er vindt al veel onderzoek plaats naar het winnen van zonne-energie in de ruimte met behulp van satellieten. Maar het is ook mogelijk om op de maan zonne-installaties te plaatsen.
Als je pv-installaties plaatst op daken met bitumen, epdm of pvc, wordt het dak anders belast dan voorheen. Waar moet je rekening mee houden?
Alius signaleert een groeiende vraag naar flexibele omvormeroplossingen voor kleinere installaties. De groothandel speelt hierop in door (string)omvomers van Growatt toe te voegen aan zijn assortiment.
Conduct Technical Solutions introduceert PValarm. Dit product zou de diefstal van DC-bekabeling moeten voorkomen.
Zonnepanelen, cybersecurity, en de kwetsbaarheid van het elektriciteitsnet. Het onderwerp blijft terugkomen - sinds de eerste melding 8 jaar geleden is er niets opgelost, maar de risico's zijn wel flink toegenomen volgens een recent onderzoek.
Hoe kijkt toezichthouder ACM aan tegen het plan om per 2027 de salderingsregeling stop te zetten?
De afschaffing van de salderingsregeling is bijna realiteit. Per 2027 mag er niet meer gesaldeerd worden. Over een redelijke vergoeding per teruggeleverde kWh is nog niets duidelijk. Eigen opwek zelf verbruiken, is het nieuwe mantra. De wet moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer.
Zeker zeventig pv-bedrijven gingen dit jaar failliet vanwege de teruglopende vraag naar zonnepanelen, meldt het Financieele Dagblad.
Een goede samenwerking tussen pv-installateur en dakdekker kan heel belangrijk zijn. Hoe voorkom je frustraties?