Regelgeving batterijopslag: een overzicht

Regelgeving batterijopslag: een overzicht

Welke regels en richtlijnen zijn er op het gebied van batterijopslag? Onze meest relevante artikelen over dit onderwerp op een rij.

Marjolein Eilander

Marjolein Eilander

Hoofdredacteur Installatie Journaal

Marjolein Eilander volgt sinds jaar en dag de ontwikkelingen in de elektrotechnische installatiebranche. Ze vindt het fijn partijen dichter bij elkaar te brengen en gelooft in een no-nonsense aanpak.

Beeld David Gyung/Shutterstock.com
rechtspraak

Schadevergoeding in plaats van meerprijs nieuwe batterij en omvormer

Een installateur plaatst zonnepanelen, batterijen en een omvormer. De batterij en omvormer werken niet, voor de vervanging rekent hij een meerprijs. De woningeigenaar weigert deze te betalen en de installateur stapt naar de kantonrechter. Daar eist de woningeigenaar een schadevergoeding.

Beeld: Zhee-Graphic/Shutterstock.com.Voor abonnees
Voor abonnees
Thuisaccu

Voor abonnees Thuisaccu's: laadcapaciteit

Wat voor thuisaccu's zijn er en hoe zit het met de laadcapaciteit? Hoe gaat het opladen en terugleveren? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Beeld: petrmalinak/Shutterstock.com
Energieopslag

Positie energieopslagsysteem: waar moet je op letten?

Hoe kies je de locatie van een energieopslagsysteem (EOS)? Waar moet je zoal rekening mee houden?

Beeld: petrmalinak/Shuttersctock.com
digitalisering

Cybersecurity van batterijen staat in de belangstelling

Twee jaar geleden stond de cybersecurity van omvormers in het nieuws, nu gaat het over de cybersecurity van batterijen. Volgens een rapportage van de NOS kunnen vijandige staatshackers mogelijk batterijen aan/afschakelen met fatale consequenties voor het elektriciteitsnet.

Energieopslag

Praktijkverhaal: batterijsystemen installeren

In 2017 installeerde Marcel Hogenes bij een vaste klant voor het eerst een batterijsysteem. Collega-bedrijven waren er eigenlijk niet mee bezig, maar hij zag er wat in en was nieuwsgierig. Batterijen en EMS'en zijn nu in opmars, maar volgens Hogenes is dit nog maar het begin.

blog

De thuisbatterij: hoop of hype?

De thuisbatterij werd een beleggingsproduct en dit is een verkeerde afslag op weg naar een duurzamere toekomst, meent journalist Harry van Dooren. In deze blog weegt hij de individualistische en gemeenschappelijke aanpak.

Beeld: Phonlamai Photo/Shutterstock.com
Energieopslag

LDES: energie over langere periodes opslaan en kunnen afgeven

LDES staat voor long duration energy storage, oftewel het voor langere tijd opslaan van energie. Die vertaling is een beetje kort door de bocht, want bij LDES gaat het niet alleen over het gedurende langere periodes opslaan, maar ook over het over langere periodes kunnen afgeven van energie. 

Thuisaccu

Thuisbatterij en salderingsregeling

Vanaf 2027 mag er niet meer worden gesaldeerd. Wordt de thuisbatterij dan interessanter? En welke invloed zal het hebben op de aanschaf van zonnepanelen? Jan Willem Zwang, eigenaar van Stratergy, geeft zijn visie.

Bouw- en Vastgoedmonitor is een periodiek onderzoek dat inzicht verschaft in de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de bouwbranche. Doe mee aan het onderzoek en ontvang gratis de onderzoeksresultaten.