Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Prijsopdrijvende ontwikkelingen, een bevolkingsgroei die hoger uitpakt, kleiner wordende huishoudens en een flinke bouwachterstand. Hoe ga je daar als aannemer, projectontwikkelaar of woningcorporatie in hemelsnaam op langere termijn op inspelen? En hoe gaat de woningen- en gebouwenvoorraad zich überhaupt ontwikkelen? Met het rapport Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw van databedrijf BouwKennis krijg je antwoord op deze en nog veel meer bouwgerelateerde vragen.

Dit uitgebreide rapport biedt waardevolle inzichten, cijfers en prognoses tot 2040 waarop ook installateurs strategisch kunnen anticiperen en kansen kunt benutten die andere bedrijven misschien nog niet zien. Elitsa Kortenska, die als senior marktanalist bij BouwKennis nauw betrokken was bij de totstandkoming van het rapport, licht graag een tipje van de sluier op. “Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw krijg je een gedetailleerd overzicht van de verwachte ontwikkelingen tot 2040, inclusief de specifieke bouwbehoeften per type gebouw, per sector en per regio. Hierdoor kun je als installatiebedrijf veel betere keuzes maken en investeringen met vertrouwen inplannen.”

Sneak preview

Het rapport geeft per gebouwtype inzicht in de verwachte bouwactiviteiten, onderverdeeld in nieuwbouw, renovatie en sloop. Hierdoor kun je nauwkeurig plannen hoeveel capaciteit je moet vrijmaken voor bijvoorbeeld renovatieprojecten of nieuwbouwopdrachten. Ook worden de belangrijkste parameters die de woning- en utiliteitsbouw op de lange termijn beïnvloeden, zoals bevolkingsgroei, huishoudensamenstelling en duurzaamheidseisen, uitgebreid behandeld.

Voor de woningbouw zoomt het rapport in op verschillende typen opdrachtgevers: commerciële partijen, corporaties en particulieren. Het geeft per opdrachtgever een duidelijke indicatie van de verwachte activiteiten, waardoor je als bouwer of investeerder precies weet waar de grootste kansen liggen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat commerciële partijen tot 2040 flink blijven investeren in nieuwbouw en verduurzaming. Uitdagingen zijn er ook voor hen genoeg, zoals de complexer wordende technische bouwopgaven (duurzaam, klimaatadaptief, binnenstedelijk) en ervoor zorgen dat alles voor eindklanten betaalbaar blijft.

Corporaties zetten in op renovatie

Corporaties verschuiven op hun beurt de focus naar renovatie en vernieuwing van hun bestaande voorraad. Hier liggen flinke uitdagingen op het vlak van financiering, groei van de doelgroep, veroudering van de voorraad en beperkingen en eisen vanuit beleid. Desondanks is het ambitieniveau aanzienlijk. Verwacht wordt dat veel geld en capaciteit uitgaat naar het behoud en de vernieuwing van het portfolio.

Blijf je concurrenten voor

De bouwsector verandert snel. Bedrijven die niet snel genoeg reageren op nieuwe ontwikkelingen lopen het risico achter te blijven. Met het rapport krijg je een helder inzicht in de groeikansen en uitdagingen in de sector, en kun je je concurrenten een stap voor blijven. Door de uitgebreide sectoranalyses kun je bovendien zien waar de meeste vraag zal ontstaan. Naast woningbouw bevat het rapport daarom ook een gedetailleerd overzicht van de utiliteitsbouwsector, waarbij sectoren als industrie, onderwijs, zakelijk dienstverlening, zorg & welzijn en handel & horeca uitgebreid worden geanalyseerd. Hieruit kun je afleiden in welke sectoren de meeste kansen liggen voor nieuwbouw, transformatie of renovatie.

Waarom dit rapport onmisbaar is voor jouw strategie:

  1. Herken kansen eerder dan je concurrenten.
    Het rapport biedt duidelijke prognoses per gebouwtype, waardoor je met vertrouwen kunt anticiperen op de marktvraag.
  2. Begrijp de belangrijkste parameters.
    Van bevolkingsgroei tot duurzaamheidsvereisten, het rapport geeft een compleet overzicht van de factoren die de vraag naar woningen en utiliteitsgebouwen bepalen.
  3. Langetermijnplanning op maat.
    Of je nu plannen maakt voor nieuwbouw, renovatie of verduurzaming, het rapport geeft je de cijfers en inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen.
  4. Sectoranalyse utiliteitsbouw.
    Het rapport biedt gedetailleerde informatie over verschillende sectoren binnen de utiliteitsbouw, van onderwijs en zorg tot industrie en overheid.

Volledig voorbereid

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw in handen ben je als bouwprofessional volledig voorbereid om strategische keuzes te maken die jouw bedrijf naar succes leiden. De uitgebreide analyses en prognoses tot 2040 geven je het inzicht en de kennis om met vertrouwen langetermijnplannen te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd de flexibiliteit behoudt om in te spelen op veranderingen in de markt.

Dit artikel is gesponsord door BouwKennis.

Een slimmer lichtplan voor de speciale eisen van Onderwijspark Leijburg

Een slimmer lichtplan voor de speciale eisen van Onderwijspark...

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

Ook topspeler op de Nederlandse markt worden: dat is de ambitie van MHelios by Midea, de Nederlandse distributeur voor slimme thuisbatterijen mét AI-gestuurd Energie Management Systeem van wereldmerk Midea. Met optimale service, een team van experts en het aanbieden van hands-on trainingen hoopt eigenaar Marnix Vlug komende periode zoveel mogelijk installateurs aan MHelios by Midea te binden.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Jordi Steenman van Reev.

Laat je kansen liggen in semi-publiek elektrisch laden?

In Nederland staat volgens de RvO inmiddels een omvangrijk netwerk van zo'n 61.000 semi-publieke laadpunten. Maar wist je dat veel eigenaren van deze laadpunten geld mislopen? Dat komt omdat modern laadbeheer complex is. Maar wat als installateurs hen hiermee kunnen helpen? Jordi Steenman van reev vertelt waar deze kansen liggen.

Ferry Brouwer, lichtadviseur bij Technische Unie

Vier lichttrends in de spotlight

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Consumenten en bedrijven stappen massaal over op ledverlichting, waarbij ledarmaturen steeds duurzamer en slimmer worden gemaakt. Ook installatiegemak is een belangrijk aandachtspunt voor leveranciers.

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Een herstart voor de zonnepanelenbranche: zo ziet Jan de Boer van Solar Techniek Nederland de invoering van Systeemdossier.nl.

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Met Internet of Things (IoT) kunnen apparaten en systemen makkelijk met elkaar communiceren en gegevens verzamelen. Voorbeelden van deze apparaten zijn slimme meters, zonnepanelen, laadpalen en energieopslagsystemen. Door deze apparaten te verbinden en de gegevens te analyseren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen en hun processen verbeteren.

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één product

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één...

De energiebranche evolueert snel, en met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen zoals thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen, wordt het landschap complexer. Maar, laten we eerlijk zijn: de complexiteit van vandaag de dag vraagt om meer dan alleen een goede toolkit. Hoe blijf je als installateur voorop lopen en grijp je de kansen die deze dynamische markt biedt?

Sessy wil samen met installateurs flink opschalen

Sessy wil samen met installateurs flink opschalen

Hij is écht Nederlands, slim, onafhankelijk, integreerbaar in alle bestaande situaties en is voorzien van gratis software: Sessy, de meest verkochte thuisbatterij van dit moment. De volgende stap: dat alle Nederlandse installateurs de Sessy in hun assortiment hebben. Medeoprichter Roeland Nagel: "We willen graag herrie maken. Bill Gates zei ooit: een computer in elk huis. Dat lukte. Wij zeggen: een thuisbatterij in elk huis."

Deze nieuwe dimmers zijn gemaakt voor én door de installateur

Deze nieuwe dimmers zijn gemaakt voor én door de installateur

EcoDim introduceert de PRO line. Een update van de vier best verkochte modellen, uitsluitend via de elektrotechnische groothandels te verkrijgen. Met deze dimmers komt er een lijn op de markt met nóg betere specificaties. Speciaal ontwikkeld voor, maar ook samen met de e-installateur/monteur.