MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

MHelios by Midea: dé partner voor slimme energieopslagsystemen

Ook topspeler op de Nederlandse markt worden: dat is de ambitie van MHelios by Midea, de Nederlandse distributeur voor slimme thuisbatterijen mét AI-gestuurd Energie Management Systeem van wereldmerk Midea. Met optimale service, een team van experts en het aanbieden van hands-on trainingen hoopt eigenaar Marnix Vlug komende periode zoveel mogelijk installateurs aan MHelios by Midea te binden.

MHelios by Midea Nederland is onderdeel van Midea, een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat bekendstaat om zijn innovatieve oplossingen op het gebied van onder meer warmtepompen, ventilatie, airconditioning en huishoudelijke apparaten. Het in 1968 in China opgerichte bedrijf streeft ernaar technologieën te creëren die het leven in en rondom het huis verbeteren. Om een indruk van het innovatieve karakter te geven: het R&D-team van Midea bestaat uit meer dan 15.000 ingenieurs, verspreid over tientallen onderzoekscentra over de hele wereld. Vlug: “Midea is wereldwijd ook de nummer 8 als het gaat om technische patenten.”

In ons land beschouwt MHelios by Midea zichzelf als dé partner voor slimme energieopslagsystemen, aldus Vlug. Het bedrijf - sinds het voorjaar van 2024 actief in Nederland – werkt intussen samen met meerdere installatiebedrijven. De eerste thuisbatterijen zijn inmiddels naar volle tevredenheid geplaatst. Een module is 5 kWh. Vlug: ‘’Door het modulaire ontwerp kun je het systeem op elk gewenst moment verder uitbreiden tot een maximum van 40 kWh.”

Naast een snelle levering van de thuisbatterij aan het installatiebedrijf biedt MHelios by Midea minimaal één keer per maand hands-on trainingen aan. De belangstelling voor deze trainingen is groeiende. Deze trainingen voor installateurs worden op het hoofdkantoor in Sassenheim gegeven, maar kunnen in overleg ook op locatie worden verzorgd. Vlug: ‘’De trainingen raken voller en voller. Alles komt aan bod: de hardware en de software, theoretische kennis en praktische vaardigheden. Van a tot z, op een laagdrempelige manier. Zodat elke installatie vakkundig en efficiënt uitgevoerd kan worden. We nemen de installateurs echt bij de hand. En dat blijven we doen. Wanneer ze tijdens de installatie tegen een probleem aanlopen of een vraag hebben, dan kunnen ze altijd bij onze Nederlandstalige helpdesk terecht. Niks vervelender dan een installateur in de meterkast die niet verder kan.”

Het geavanceerde energieopslagsysteem van MHelios by Midea biedt een breed scala aan functionaliteiten en is inzetbaar in elk huishouden, zowel met als zonder PV-systeem. Het AI-gestuurde Energie Management Systeem (EMS) zorgt voor optimalisatie door het energiegebruik in huis continue te analyseren en te reguleren. Anders gezegd: het EMS stuurt de thuisbatterij en eventuele andere Midea-apparaten (denk aan bijvoorbeeld airconditioning, warmtepomp en EV-charger voor de auto) aan op basis van energieprijzen, verbruikspatronen en weersvoorspellingen. Vlug: “Helemaal met de afschaffing van de salderingsregeling in 2027 moet iedereen zijn of haar eigen energie opslaan en managen. Met ons systeem ben je de baas over je eigen energie.”

MHelios by Midea is volgens Vlug dé schakel tussen het grote Midea en de Nederlandse markt. ‘’We passen het systeem constant aan de Nederlandse markt aan, omdat die markt nu eenmaal flink in beweging is: van terugleverboetes en dynamische contracten tot salderingsregeling.”

Door middel van AI gedreven aansturing wordt het energieverbruik optimaal beheerd, gebaseerd op dynamische energieprijzen, weersvoorspellingen en individueel verbruikspatroon. De AI-gestuurde technologie zorgt bovendien voor slimme laadmomenten.

Ook is het mogelijk om te handelen op de onbalansmarkt. MHelios by Midea is een samenwerking gestart met Frank Energie. Daardoor kun je met de opgeslagen energie van de Midea thuisbatterij handelen. Het leidt niet alleen tot een besparing op de energierekening, maar draagt ook bij aan een stabieler energienetwerk en een duurzamere toekomst, aldus Vlug. ‘’Iedereen met een dynamisch contract kan handelen op de EPEX-markt. Zo haalt de gebruiker maximaal rendement uit de thuisbatterij.”

Dit artikel is gesponsord door MHelios by Midea.

Een slimmer lichtplan voor de speciale eisen van Onderwijspark Leijburg

Een slimmer lichtplan voor de speciale eisen van Onderwijspark...

Half januari werden de handtekeningen gezet voor het Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg. Nu - een dikke tien maanden verder - legt Maas & Hagoort de laatste hand aan het inregelen en het monteren van de verlichting.

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen...

Prijsopdrijvende ontwikkelingen, een bevolkingsgroei die hoger uitpakt, kleiner wordende huishoudens en een flinke bouwachterstand. Hoe ga je daar als aannemer, projectontwikkelaar of woningcorporatie in hemelsnaam op langere termijn op inspelen? En hoe gaat de woningen- en gebouwenvoorraad zich überhaupt ontwikkelen? Met het rapport Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw van databedrijf BouwKennis krijg je antwoord op deze en nog veel meer bouwgerelateerde vragen.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Waarom slimme verlichting essentieel wordt voor moderne gebouwen

Slimme verlichting is niet slechts een trend, maar een essentiële behoefte in moderne gebouwen. Door de energie-efficiëntie en controle die smart lighting biedt, kunnen installateurs voldoen aan strengere certificeringen en normen. Volgens de International Energy Agency (IEA) resulteert het gebruik van slimme verlichting in kantoren tot 35-40% energiebesparing.

Beeld: petrmalinak/Shutterstock.com

'Contragestie'

Met het einde van de salderingsregeling in zicht is de thuisbatterij razend populair, maar met het succes komen ook de schaduwzijden aan het licht: batterijen die zich zouden terugverdienen door te handelen op de energiemarkten, kunnen juist netcongestie veroorzaken als ze tegelijkertijd op dezelfde prijsprikkels reageren. Hoe een oplossing een probleem werd en wie daarvoor de rekening betaalt.

Liander: netcongestie verminderen met thuisbatterijen kan 

Liander: netcongestie verminderen met thuisbatterijen kan

Kunnen flexibel aanstuurbare thuisbatterijen en zonnepanelen netcongestie verminderen? Netwerkbedrijf Liander en energieleverancier Zonneplan onderzochten dat in een gezamenlijke pilot in enkele Arnhemse wijken.

Jordi Steenman van Reev.

Laat je kansen liggen in semi-publiek elektrisch laden?

In Nederland staat volgens de RvO inmiddels een omvangrijk netwerk van zo'n 61.000 semi-publieke laadpunten. Maar wist je dat veel eigenaren van deze laadpunten geld mislopen? Dat komt omdat modern laadbeheer complex is. Maar wat als installateurs hen hiermee kunnen helpen? Jordi Steenman van reev vertelt waar deze kansen liggen.

Ferry Brouwer, lichtadviseur bij Technische Unie

Vier lichttrends in de spotlight

De ontwikkelingen op het gebied van verlichting gaan razendsnel. Consumenten en bedrijven stappen massaal over op ledverlichting, waarbij ledarmaturen steeds duurzamer en slimmer worden gemaakt. Ook installatiegemak is een belangrijk aandachtspunt voor leveranciers.

De afgelopen jaren zijn er diverse concepten van zonnesatellieten ontwikkeld. Hier een voorbeeld van NASA. (Foto: NASA)

Elektriciteit winnen vanaf de maan

Er vindt al veel onderzoek plaats naar het winnen van zonne-energie in de ruimte met behulp van satellieten. Maar het is ook mogelijk om op de maan zonne-installaties te plaatsen.

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Dimtechnieken: wat is het verschil tussen RC en RLC?

Wanneer je een led-dimmer op ledverlichting aansluit is het van belang dat je de juiste dimtechnieken combineert. Zowel een ledlamp als een led-dimmer werken op een bepaalde dimtechniek: RC of RLC. In dit artikel legt Nick Vriese van EcoDim uit wat het verschil is.

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Systeemdossier.nl is een herstart voor de branche

Een herstart voor de zonnepanelenbranche: zo ziet Jan de Boer van Solar Techniek Nederland de invoering van Systeemdossier.nl.

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Zo helpt Internet of Things de energiesector vooruit

Met Internet of Things (IoT) kunnen apparaten en systemen makkelijk met elkaar communiceren en gegevens verzamelen. Voorbeelden van deze apparaten zijn slimme meters, zonnepanelen, laadpalen en energieopslagsystemen. Door deze apparaten te verbinden en de gegevens te analyseren, kunnen organisaties waardevolle inzichten krijgen en hun processen verbeteren.