Marktgids Warmtepompen 2021

Marktgids Warmtepompen 2021

Wie is wie in de warmtepompsector De nieuwe Marktgids Warmtepompen 2021 is er weer! In deze gids staan alle belangrijke marktpartijen die actief zijn met betrekking tot warmtepompen in de woningbouw en utiliteit. De Marktgids bevat ook artikelen over de meest actuele trends qua markt, techniek en personeel in relatie tot warmtepompen. De Marktgids Warmtepompen

Wie is wie in de
warmtepompsector

De nieuwe Marktgids Warmtepompen 2021 is er weer!
In deze gids staan alle belangrijke marktpartijen die actief zijn met betrekking tot warmtepompen in de woningbouw en utiliteit. De Marktgids bevat ook artikelen over de meest actuele trends qua markt, techniek en personeel in relatie tot warmtepompen. De Marktgids Warmtepompen 2021 is een waardevol hulpmiddel en presenteert partijen in de bouwkolom en (mede-) beslissers op het gebied van duurzame klimaatinstallaties een overzicht van de warmtepompmarkt. De gids is een naslagwerk waar ongeveer 5.000 professionals uit verschillende lagen van de bouwkolom uit kunnen putten. De digitale versie van de Marktgids Warmtepompen 2021 is gratis verkrijgbaar en kan hier online worden aangevraagd. U ontvangt dan direct een e-mail met de Marktgids Warmtepompen 2021 als bijlage.

Lees meer over

'Overal een warmtepomp, dat kan niet'

'Overal een warmtepomp, dat kan niet'

De vraag is hoe we de collectieve systemen kunnen ontsluiten, want dat loopt nog stroef. Als iedereen een individuele oplossing kiest, heeft dat gevolgen. Overal een warmtepomp, dat kan niet." In gesprek met Laetitia Ouillet, senior associate bij eRiskgroup en voorzitter van de landelijke energiecoöperatie de Windvogel.

Vijftig pv-installaties voor Udense appartementen

Vijftig pv-installaties voor Udense appartementen

In het Brabantse Uden is woningbouwcorporatie Area gestart met de verduurzaming van 432 woningen in negen flatgebouwen. Gasketels maken plaats voor grote warmtepompsystemen, er is een nieuwe collectieve hoofdverdeler en de pv-panelen op het dak dienen niet voor de collectieve energievoorziening zoals gebruikelijk.

Nog genoeg verbeterpunten bij installatieproces warmtepompen

Nog genoeg verbeterpunten bij installatieproces warmtepompen

Installateurs kunnen het nog beter doen bij de installatie van warmtepompen. Dat blijkt uit een enquête onder deelnemers aan het onderzoek Installatiemonitor. Zo gebruiken sommige installateurs de standaardinstellingen van warmtepompen terwijl er meer energie te besparen is als de installatie goed wordt ingeregeld. Ook de voorlichting op het vlak van geluidsoverlast kan beter.

Hulp warmtepomp bij netcongestie

Hulp warmtepomp bij netcongestie

Hoe pv-installaties en elektrische voertuigen een rol toebedeeld kunnen krijgen in het voorkomen en bestrijden van netcongestie, kent al vrij scherpe contouren. Hoe zit dat met de warmtepomp? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen als het gaat om het helpen beteugelen van overbelasting op ons elektriciteitsnet?

Grootste warmtepomp van Nederland telt 27 MW 

Grootste warmtepomp van Nederland telt 27 MW

Met een hele grote warmtepomp warmte halen uit gezuiverd afvalwater om circa 20.000 woningen te voorzien van water van 75 °C voor verwarming. Dat is wat energiebedrijf Eneco en waterzuivering HDSR samen realiseerden.

Extern aansturen van warmtepomp of laadpaal: het Duitse voorbeeld

Extern aansturen van warmtepomp of laadpaal: het Duitse voorbeeld

In Duitsland is sinds begin dit jaar een wet in werking getreden die het voor netbeheerders mogelijk maakt om de aansluiting van woning tijdelijk terug te knijpen tot 4,2 kW als vanwege te hoge vraag naar elektriciteit lokaal netcongestie dreigt. Hoe zit dit in elkaar?

Foto: ANP

Verduurzaming flatwoningen vaak suboptimaal

De grote installatiebedrijven maken zich zorgen over de verduurzaming van huurwoningen in oudere appartementengebouwen. Collectieve systemen krijgen nauwelijks aandacht in regelgeving en subsidies. "We moeten meer samen optrekken met woningcorporaties."

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één product

De energiemarkt vraagt om oplossingen die verder kijken dan één...

De energiebranche evolueert snel, en met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen zoals thuisbatterijen, laadpalen en warmtepompen, wordt het landschap complexer. Maar, laten we eerlijk zijn: de complexiteit van vandaag de dag vraagt om meer dan alleen een goede toolkit. Hoe blijf je als installateur voorop lopen en grijp je de kansen die deze dynamische markt biedt?

ISSO actualiseert 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'

ISSO actualiseert 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'

BIJ kennisinstituut ISSO verscheen een herziene versie van publicatie 98 'Lucht/water-warmtepompen in woningen'.

Elektrische aansluiting van een warmtepomp

Elektrische aansluiting van een warmtepomp

Hoe sluit je een warmtepomp aan volgens NEN 1010? Waar moet je zoal rekening mee houden?

Blackbird is ontworpen voor platte daken.

Warmtepomp Blackbird in assortiment Alius

Warmtepomp Blackbird van Weheat is sinds 1 mei verkrijgbaar bij groothandel Alius.

Zonnestroom: hoe voorkom je een terugleverheffing?

Zonnestroom: hoe voorkom je een terugleverheffing?

Wat te doen met het overschot aan zonnestroom? Karstin Oenema van groothandel Technea bespreekt in deze blog de technische mogelijkheden.